Секции

26 April 2024 02:31

Д-р Кабаиванов: Приет е планът за снегопочистване (видео)

Организацията на снегопочистване за 2017/2018 предвижда при условия за опесъчаване за зимно поддържане консорциум „Чистота“ да сигнализира оперативния дежурен, който е на разположение 24 часа в Община Карлово, на кои участъци започва почистване. Тогава се изготвят и съответните протоколи. На тяхна база и на контрола от страна на Общината, се извършва плащането или неплащането, или глобата към фирмата, която извършва зимното почистване. Това съобщи кметът д-р Емил Кабаиванов на специална пресконференция, чиято тема бе предстоящото снегопочистване и зимно поддържане на общинската пътна мрежа. Участие в брифинга взеха и управителят на консорциум „Чистота Карлово“ – Стоян Иванов, гл. експерт Управление при кризи,бедствия и аварии – Ана Вълева и ст. специалист от звено „Инспекторат“ – Николай Дамянов.

По думите им стана ясно, че е приет вече и Оперативен план за сезон 2017/2018, който е разработен на основата на четири основни пункта: град Карлово, град Калофер, село Розино и град Клисура, в които има денонощно дежурни служители, отговарящи за пътната обстановка. Те са снабдени с необходимите машини, както и с достатъчно количество сол, пясък и луга-уточни Стоян Иванов. Фирмата разполага с 16 машини - 8 комбинирани и 8 снегорина , които са с три повече от миналата година. Тази година „Чистота“ стартира със 240 тона сол, двойно повече от предходната.

За ръчната дейност при снегопочистването ще бъдат ангажирани работещите по чистота, озеленяване и малки ремонтни дейности – съобщи общинският кмет. Те ще почистват, ще осоляват и опесъчават с цел да има проходими тротоари и автобусни спирки. При голяма снежна покривка ще се възлага на „Чистота“ да извозват с багери и самосвал снега извън града. Тази година на Консорциума е възложено централните градски части и местата, на които има паркинги, да бъдат също обработени с гранули, за да бъдат проходими и да може спокойно да се паркира.

От Общината съобщиха, че телефоните, на които гражданите могат да подават денонощно сигнали, свързани с пътната обстановка през предстоящия зимен сезон, са: 0335/54 555 и 0896 686 704.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче