Секции

28 April 2024 22:22

Научна конференция за Левски (видео)

Преподаватели, студенти и докторанти от Университета по библиотекознание и информационни технологии - София проведоха научна конференция, по повод 180 години от рождението на Васил Левски. На форума в Националния музей в Карлово участниците представиха свои разработки за Апостола, актуални оценки за неговото дело в средствата за масова информация и в социалните мрежи.

Конференцията откриха зам.-кметът на община Карлово, Антон Минев и директорът на Национален музей „Васил Левски“, Дора Чаушева.

Студентите и докторантите представиха пред пълната зала повече от 10 доклада. Това стана възможно в изпълнение на проект на Министерството на образованието и науката на тема: „Културна памет и национална идентичност. Документи, архиви и книжовно наследство“ с ръководител проф. д.ф.н.Ваня Добрева. Тя благодари на Виктор Комбов, екскурзовод в музея на Левски, за искрата, която е запалил в студентите, за да участват с доклади за Апостола в родния му град.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша.


Марк Твен