Секции

26 April 2024 11:05

Веска Ненчева с отчет за дейността си като депутат (видео)

„Работата ми в българския парламент е свързана с всичко онова, което се изисква от един народен представител, избран от своя район“- каза за Карлово Тв Веска Ненчева - народен представител от „БСП за България“. По повод изминалата половин година от избора й за депутат, тя сподели, че дейността й основно е концентрирана в две комисии. Едната по образование и наука, а другата по политиките за българите в чужбина.

Освен ангажираността й в пленарна зала, за Карловския регион тя провежда всеки първи понеделник на месеца приемна, която е в сградата на общинската администрация . Оказало се, че в рамките на шест месеца тези приемни са изключително посещавани и от тях Веска Ненчева разбира много от проблемите, които тревожат жителите на общината. Например въпроси, свързани с Карловската гора, както и със съдбата на МБАЛ“Д-р Киро Попов“.

Депутатката работи активно и по теми относно образованието. Тя се включва дейно и в инициативата на вицепрезидента Илияна Йотова за възстановяване на знакови архитектурни обекти под надслов "Българската памет за будителите“. Кампанията стартира от Карлово и първият обект е вилата на братята Евлоги и Христо Георгиеви.

Веска Ненчева е провела редица срещи и с ръководството на Общината, както с кметове и кметски наместници по въпроса за най-необходимите капиталови разходи. Целта е било да се изясни кое е приоритетно за всяко населено място. Така изчисленията показали, че община Карлово се нуждае от близо 3 милиона лева. Народната представителка е категорична, че ще защитава тези финансови искания в пленарна зала при обсъждане на националния бюджет за 2018г. /Снимки: Facebook Веска Ненчева/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче