Клуб „Родолюбие” в Куртово стартира с инициатива за Левски

Клуб „Родолюбие“ бе създаден към читалище „Пробуда-1933“ село Куртово, община Карлово по проект „По стъпките на Апостола“, финансиран от сдружение „Платформа Агора“.

Децата и младежите, които се включиха в клуба имаха възможността, с помощта на ръководителя, сами да съберат и сортират важни дати и факти от живота на Васил Левски, които бяха включени в интерактивно табло. Таблото е изградено от дървени въртящи се кубчета, на които от едната страна е записана важна дата и година от живота на Апостола, а от другата страна е описано събитието, което се е случило тогава. Всяко едно кубче е посветено на важно събитие от живота на Васил Левски. Кубчетата са разположени по периферията на квадратно табло в хронологичен ред, според годината на събитието от живота на героя, а в центъра е поставен портрет на Апостола от едната страна, а от другата, няколко негови крилати фрази.

Таблото е поставено на открито, достъпно място в непосредствена близост до детската площадка, за да може и по-малките деца да имат достъп до него и да учат, докато играят.

Клубът ще продължи своята дейност, проучвайки историята, бита и традициите на родното място. /Източник информация и снимки: Пресцентър на Община Карлово/

 

Днес Ви питаме:

Със семейството ли ще празнувате Коледа?

Да

Не

Нямам мнение

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Общество
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Времето
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив

„Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира…“


Христо Ботев