Секции

05 May 2024 07:27

Награди за ученици в клуб „Литературен Еверест”

Александра Михалева (12.а) и Филиз Палаз (6.б) от Клуб „Литературен Еверест“ към СУ „Хр. Проданов“ получиха четири награди от Националния литературен конкурс „Магията на красотата“, посветен на творчеството на Йордан Йовков. В конкурса участваха 219 ученици с 264 творби, представители на 41 училища от 20 населени места на България.

Александра бе класирана на трето място за разказ и на четвърто с поощрителна награда за поезия. Филиз получи поощрителна награда за разказ. СУ”Христо Проданов” получи грамота за участие и албум за 50-та годишнина на кърджалийското СУ „Йордан Йовков“. Наградите бяха връчени на рождения ден на Йордан Йовков.

Филиз Палаз заслужи трета награда в своята възрастова група и в 4-тия Национален конкурс за детско творчество „Аз, моето семейство, моят град“, проведен в Габрово. В конкурса участваха над 200 деца от 22 населени места. Творбата на Филиз, заедно с другите наградени разкази и стихове, бе публикувана в богато илюстрована книжка, издадена с подкрепата на община Габрово. Освен нея, Филиз получи като награда и новата книга с приказки на Ивана Колева – бивша учителка по руски език, родена в габровското село Боженци. Филиз е автор и на книгите „Вълшебства“ (2016) и „Светът на светулките“ (2017). / Източник информация: Клуб „Литуратурен Еверест”/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче