Коледен занаятчийски базар „Традицията, минаваща в съвремието“ (видео)

Всяка година по време на Коледа Карловският занаятчийски еснаф прави базар. Надсловът, под който се провежда той, е „ Традицията, минаваща в съвремието“ – разказа за Карлово ТВ Десислава Баракова-председател на сдружението на местните занаятчии. Тя сподели още, че “ Идеята е чрез изделията, които карловските занаятчии създават, хората, които ги вземат в дома си, да направят празника си по-български. Да избягаме от това, което не е характерно за нашата страна. Да се върнем към корените си и да се почувстваме по –стабилни и по-истински.“

Десислава Баракова разказа, че“основна цел на Сдружението е да предаде занаятите на младите. По този начин те ще знаят какво българинът има в себе си като ценност и като даденост. Занаятът дава много. Ти искаш да предадеш нещо, създаваш го и вече виждаш реализацията“.

По думите й атмосферата в Карловския занаятчийски еснаф е много приятна, а и когато хората работят заедно, са много по-силни. Негови членове са: свещолеене- Костадин Каламов; калоферска дантела - Галина Симеонова, Димитрина Костова, Цветана Зелямова; цветна бродерия - Невена Калъчева; Декорация и рисуване -Радка Петрова; тъкачество и плъстене - Десислава Баракова; художествено плетиво на една кука - Даниела Станкова, Цвета Патева; стъклопластика - Красимир Марков; дърворезба - Димитър Димитров; художествена обработка на дърво - Кирил Георгиев; ножарство - Христо Неделев.

Коледният базар-изложба ще се продължи в „Бухалов хан“, комплекс „Старинно Карлово“ , до 10 януари 2018г. всеки ден от 9 до 17 ч., без неделя и понеделник.

 

Днес Ви питаме:

Със семейството ли ще празнувате Коледа?

Да

Не

Нямам мнение

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Общество
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Времето
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив

Притеснявай се толкова, колкото да избегнеш неприятностите, но не чак толкова, че да си ги навлечеш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота