Секции

18 April 2024 20:15

Коледен занаятчийски базар „Традицията, минаваща в съвремието“ (видео)

Всяка година по време на Коледа Карловският занаятчийски еснаф прави базар. Надсловът, под който се провежда той, е „ Традицията, минаваща в съвремието“ – разказа за Карлово ТВ Десислава Баракова-председател на сдружението на местните занаятчии. Тя сподели още, че “ Идеята е чрез изделията, които карловските занаятчии създават, хората, които ги вземат в дома си, да направят празника си по-български. Да избягаме от това, което не е характерно за нашата страна. Да се върнем към корените си и да се почувстваме по –стабилни и по-истински.“

Десислава Баракова разказа, че“основна цел на Сдружението е да предаде занаятите на младите. По този начин те ще знаят какво българинът има в себе си като ценност и като даденост. Занаятът дава много. Ти искаш да предадеш нещо, създаваш го и вече виждаш реализацията“.

По думите й атмосферата в Карловския занаятчийски еснаф е много приятна, а и когато хората работят заедно, са много по-силни. Негови членове са: свещолеене- Костадин Каламов; калоферска дантела - Галина Симеонова, Димитрина Костова, Цветана Зелямова; цветна бродерия - Невена Калъчева; Декорация и рисуване -Радка Петрова; тъкачество и плъстене - Десислава Баракова; художествено плетиво на една кука - Даниела Станкова, Цвета Патева; стъклопластика - Красимир Марков; дърворезба - Димитър Димитров; художествена обработка на дърво - Кирил Георгиев; ножарство - Христо Неделев.

Коледният базар-изложба ще се продължи в „Бухалов хан“, комплекс „Старинно Карлово“ , до 10 януари 2018г. всеки ден от 9 до 17 ч., без неделя и понеделник.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато се влюбих в Око, разбрах: "Господи, това е различно от всичко, което ми се е случвало досега... То е повече от хит, повече от злато, повече от всичко.


Джон Ленън