Панов: Ресурсът за снегопочистване е увеличен, но зависи от зимата (видео)

„Не мога да кажа дали ресурсът за снегопочистване е достатъчен, зависи от зимата, която ни очаква.“- каза за Карлово Тв Даниел Панов –председател на Националното сдружение на общините. „Никога не можем да прогнозираме. Миналата година зимата действително беше много тежка за всички общини.“- коментира той, като подчерта, че „тази година ресурсът за снегопочистване е увеличен, но в крайна сметка това зависи от метеорологичните условия.“

По повод предстоящото обсъждане на местните бюджети, председателят на Националното сдружение ще посъветва кметовете да търсят ресурс за увеличаване на заплатите на общинските служители, тъй като този, с който се разполага в бюджетната прогноза, не е достатъчен за увеличение, най-вече за изборните длъжности – за кметове, кметски наместници и заместник-кметове.

На заседанието на Националното сдружението на общините, чийто домакин беше местната администрация, кметовете обсъждаха актуални проблеми на общините, дейности по подобряване финансовото им състояние и становища по проекти на нормативни актове.

 

Днес Ви питаме:

Намирате ли време за четене на книги?

Да

Не

Нямам мнение

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Общество
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Времето
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив

Винаги казвай истината. По този начин няма да ти се налага да помниш какво си казал.


Марк Твен