Секции

19 April 2024 04:43

Бракониери за разпит в Карлово

Дирекцията на НП „Централен Балкан“ провери сигнал за присъствие на хора с ловно оръжие в хижа „Певците“ - парков участък Карлово. В защитената територия внасянето на ловно оръжие и ловът са забранени.

В хижата парковите охранители са посрещнати от петима мъже с шест ловни кучета. Открита е ловна пушка, законно притежавана от едно от лицата и спортен мотоциклет без регистрационен номер. Пред хижата са намерени вътрешности от животно, видимо по-скоро убито отколкото разкъсано от ловни кучета, както опитали да обяснят петимата мъже на парковите служители. След оглед на района в храстите е намерена самоделна ловна пушка. При тези обстоятелства обективно възникват подозрения за бракониерски намерения.

По указания от Районното управление на полицията в Карлово, парковите служители са придружили лицата до с. Иганово, където са предадени на полицейския екип.

Мъжете са отведени за разпит в Карлово. От парковата дирекция са съставени два констативни протокола – общ за случая и на притежателя на ловната пушка.Изясняването на фактите и обстоятелствата продължава.

/Снимки:gramofona.com;news.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче