Секции

06 May 2024 04:40

"Райънер" е готов да преговаря със синдикати на пилотите, само за да избегне стачките по Коледа

Ирландският нискотарифен превозвач "Райънер" (Ryanair) е изпратил писма до синдикалните организации на пилотите си в Ирландия, Великобритания, Германия, Испания и Португалия с покана за разговори.

Целта им е да бъдат "разпознати" тези синдикати като представителни за пилотите в тези страни, така че да могат да преговарят с ръководството. Това съобщават от компанията, която от една година изпълнява полети и от София по множество дестинации. Пилотите й в няколко страни обявиха, че планират стачки като първата е обявена за днес от италианските екипажи.

От превозвача пишат до медиите, че няма да преговарят с пилоти, които работят и за конкуренти на "Райънер" или другаде.

Компанията обаче нямало да промени дългосрочната си политика да приеме синдикалните организации само за да избегне заплахата от стачки точно по празниците. Превозвачът призовава синдикатите да се откажат от планираните действия за 20 декември, така че клиентите на авиокомпанията да могат да пътуват без притеснения.

"Полетите по Коледа са особено важни за нашите клиенти и ние искаме да ги освободим от притеснения, че може да не успеят да се приберат у дома за празниците", обявява изп. директор на компанията Майкъл О'Лиъри.

Той обяснява, че превозвачът няма да си промени политиката допускайки съществуването на синдикати сред пилотите, но ще го направи еднократно тъкмо заради важността на пътуванията по празниците. /Източник информация и снимка: Дневник/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче