Секции

28 April 2024 22:05

На Игнажден обявиха победителите в „Моята вълшебна Коледа“ (видео)

На Игнажден обявиха победителите в конкурса „Моята вълшебна Коледа“. „Това е един много хубав български празник. От него започват коледните празненства.“- сподели за Карлово ТВ Елена Райчинова от екипа на библиотеката на НЧ“Иван Вазов-1871“-Сопот, организатор на конкурса. Според обичаят „Полазване“, характерен за празника, човекът, който влезе в библиотеката на този ден, носи здраве и късмет. „ Имахме късмета днес наши гости да са учениците от НУ“Неделя Петкова“-Сопот. Те представиха коледен рок “Настроение“, обичаите „Коледуване“ и „Сурвакане“, както и чудесни произведения от конкурса на училището за лично творчество“Магията на Коледа“.

От името на домакините Диана Недкова – председател на НЧ“Иван Вазов-1871“, награди победителите в конкурса „Моята вълшебна Коледа“ за най-красива коледна картичка и най-хубаво писмо до Дядо Коледа.

Във първа възрастова група от 3 до 6 години за най-красива коледна картичка се награждават:

- От ДГ“Роза“ – групи „Мак“, „Лале“, „Теменужки“, „Маргаритки“, „Незабравки“;

- От ДГ“Приказен свят“ – групи „Звездичка“ и „Том и Джери“.

Във втора възрастова група от 7 до 11 години се награждават:

1-во място: Ана-Мария Петрова от 2в клас на НУ“Неделя Петкова“-Сопот,

2-ро място: Димитър Серкьов от 5а клас на ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“-Карлово

и две трети места за Мартина Иванова от 4 клас на НУ“Неделя Петкова“-Сопот и Христомир Карайланов от 5б клас на СУ“Иван Вазов“-Сопот.

В категорията за най-хубаво писмо до Дядо Коледа са отличени Никол Дурева от 3а клас и Деница Куртева от 2б клас на НУ“Неделя Петкова“-Сопот.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче