Секции

26 April 2024 02:01

Коледно - новогодишно слово на д-р Кабаиванов - кмет на Община Карлово

Уважаеми дами и господа,

скъпи съграждани,

Часове остават до Великото тайнство-Рождеството на нашия Спасител – Иисус Христос, който се превърна в човек и дойде при нас, за да ни спаси от греховете ни и да ни покаже правия път. В тези часове до Рождеството на нашия Спасител, ние сме сред най-близките си хора. Хората, от които сме търсили подкрепа и упование в трудни моменти през годината, от които сме искали съвет и сме го получавали. Затова нека първо благодарим на тях за това, което са направили за нас, да направим една равносметка какво ние сме направили за тях и какво сме дали за нашия град и за нашето общество. Нека тази равносметка да бъде честна пред себе си, пред нашата собствена съвест. И ако сме направили достатъчно, да почувстваме удовлетворение. Ако ли не, с нови сили през Новата година да работим повече за семействата си, за града си, за обществото и за родината си.

Пожелавайки Ви честити празници, весело посрещане на Рождеството на нашия Спасител Иисус Христос, аз искам да споделя най-важното, което беше нашата движеща сила през 2017 година. Годината на Левски, годината, в която за Апостола на българската свобода и за нашия град се говореше много. Годината, в която ние бяхме център на националните тържества. Годината, в която, заедно с президента на Републиката Румен Радев, на 18 юли ние се обърнахме към цяла България, към всички наши сънародници и в България, и в чужбина, още един път да повторим заветите на великия Апостол и да го споменем с добро, защото той е нашата сила, нашата опора и нашият морален коректив.

През тази 2017 година ние се опитахме и се надявам, че сме успели в голяма степен да започнем и реализирането на големите инфраструктурни обекти, важни за нашия град и за нашата община. Всички карловци виждат нашият град се превърна отново в една строителна площадка. Естествено и с известни неудобства, но и това, което виждаме, че става, това, което се изгражда е нещо хубаво, и то ще остане в десетилетията след нас. Много важна, напрегната строителна година ни очаква и през 2018. И тя ще е такава и за кметствата извън Карлово. Ще подменим и изградим нови над 30 км водопроводи в 10-те най-големи кметства на община Карлово. Ще изградим спортни площадки, малка спортна зала, нови детски площадки, нови зелени площи. Ще се постараем Общинският център и всички кметства да са по-зелени, по-чисти и по-поддържани. И това го правим със съзнанието, че всеки е със своята длъжност, за да върши нещо полезно. Аз бях избран през 2015 година с доверието на мнозинството от моите съграждани и ще работя с всички мои сили и възможности заедно с моя екип, заедно с идеите и енергията на всички Вас, мои съграждани, за да се развива нашият град и нашата община във възходяща посока и Карлово да звучи все повече, все по-гордо и все по-високо навсякъде в нашата родина и извън пределите на България.

На края на моето обръщение Ви пожелавам в спокойствие, душевно равновесие и смирение да изпратим първо старата 2017 година и да посрещам с много надежда и заредени с желание за работа една по-успешна и по-здрава 2018 година.

Честито Рождество Христово и весела и успешна 2018 година!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче