Секции

29 April 2024 02:33

Официално издигнаха кандидатурата на Путин за президент

Инициативен комитет от 668 известни лица, спортисти и хора на изкуството официално издигнаха кандидатурата на Владимир Путин като независим кандидат за изборите през март догодина. Въпреки че настоящият държавен глава има подкрепата на управляващата партия „Единна Русия“, според закона независимите претенденти за поста трябва да бъдат подкрепени от не по-малко от 500 руски граждани.

Владимир Урин, директор на Болшой Театър:

„Спомням си различни години от нашата история, включително и времето на съветския съюзи и осъзнавам какъв прогрес сме направили. Да, вероятно не всичко е направено. Има огромен брой неразрешени проблеми. Човек винаги иска още, но виждам постигнатото и затова съм тук“

Поддръжниците на Путин представиха кандидатурата му в негово отсъствие, тъй като той бил много зает. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че бившият агент на КГБ лично щял да внесе документите за регистрацията си в ЦИК, но не уточни датата. За първи път досега Путин се кандидатира като независим претендент за поста. Според анализатори този ход е знак за желанието на президента да утвърди личността си като „баща на нацията“ и да се разграничи от образа на партийна фигура.

Припомняме, че в същото време ЦИК в Москва отказа регистрация на опонента на Путин – опозиционера Алексей Навални. Причината била, че той е осъждан. Навални от години е преследван от Кремъл и арестуван многократно заради своите различни виждания и съпротива срещу политиките на Путин. Навални получи условна присъда за злоупотреба с държавни средства и за да бъде допуснат до изборите, присъдата трябва да бъде отменена, или той трябва да получи специално разрешение. Европейската служба за външни действия реши да оспори решението на ЦИК за Навални. ЕС изрази очакване представители на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа да бъдат поканени за наблюдатели на предстоящите избори за президент на Руската федерация.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче