Секции

29 March 2024 01:27

170 години от рождението на Ботев честваме на 6 януари

С „Поклон пред Ботев” ще стартират на 5 януари в Калофер тържествата, посветени на 170-годишнината от рождението на българския революционер Христо Ботев. Рециталът ще бъде в изпълнение на самодейците от народното читалище в Калофер и е с начален час 16:00. Празничната програма е организирана съвместно между Община Карлово, Кметство Калофер, Национален музей ”Христо Ботев” - Калофер и Народно читалище ”Христо Ботев - 1869” - Калофер. Тя ще продължи от 18:00ч. с тържествено събрание и концерт по случай бележитата годишнина, които ще се проведат в големия салон на местното читалище. По-късно ще бъдат положени цветя пред паметната плоча на родното място на Ботев и ще има празнични илюминации.

Митинг-поклонението ще се състои на 6 януари от 11 часа в мемориалния комплекс „Христо Ботев”. Там ще бъде произнесено пред граждани и гости слово за Ботев и ще бъде положен „Гирлянд на Славата” пред паметника на видния революционер.

Тържествата, посветени на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев, са под патронажа на Цвета Караянчева – председател на Народното събрание

/Източник снимки: НМ"Христо Ботев"-Калофер/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче