Секции

29 March 2024 00:41

На Богоявление отец Йордан призова за чистота на вярата (видео)

„Свето Богоявление, още Свето кръщение, е един от великите Господски празници“ – каза ставрофорен иконом Йордан Василев по време отслужването на празничната Света литургия в карловската църква „Свети Николай“. „На този ден, в онова време, Господ Иисус Христос се е кръстил в река Йордан, за да поеме пътя на своето обществено служение. Той е кръстен от един необикновен човек, за когото се казва, че няма човек на тази Земя, който да е като Свети Йоан Кръстител. Чрез кръщението на Господ Иисус Христос се показва на човеците, тогава за първи път, третото лице на Светата Троица - Светият Дух, чрез гълъба и гласа на Господ Бог, който обявил своя възлюбен Син.“

И още отец Йордан призова „на този ден нека бъдем приемници на истинското християнство, на чистота на вярата, тъй като без вяра не е възможно както самия човек, така и цялото общество да върви напред“.

Сред официалните лица на празничната Света литургия бяха д-р Емил Кабаиванов - кмет на Община Карлово, и Анастасия Чолакова - заместник-председател на местния Общински съвет.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче