Секции

20 April 2024 11:34

Д-р Кабаиванов: Достойнството на българи ни крепи в глобалния свят (видео)

„На Богоявление трябва да се замислим кое е важното в живота - дали външната проява, дали материалното, или духовното“– сподели за Карлово Тв общинският кмет д-р Емил Кабаиванов. За него истинският избор е дълбокото и духовното. Това, което ни определя като нация, като народ. Така като българи имаме важните отправни точки, по които трябва да вървим, като следваме нашите предци. Общинският кмет подчерта, че трябва да пазим и свято да съхраняваме българските национални идеали, история и култура.

Д-р Емил Кабаиванов е убеден, че „достойнството е може би най-важното, което ни крепи и ни дава сила в глобалния свят, защото ние нямаме икономиката на могъщите европейски държави, нямаме военната сила на великите имперски държави, защото и сега има такива, нямаме многочислеността на най-големите държави, но имаме силата на духа и достойнството на един народ и една нация, която е оцеляла през хилядолетията и не само че е оцеляла, но е и дала и писменост и култура на по-големи от нас народи, и единствената държава в съвременна Европа, която е запазела името си от 681 година до днес – България“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор