Секции

20 юни 2018 06:23

Споразумение за 100 млн. евро по плана „Юнкер“ беше подписано в НДК

В НДК по време на втория ден от официалното посещение на Колегиума на Европейската комисия у нас по повод официалното започване на българското председателство бе подписано споразумение за най-големия до момента проект в България по плана „Юнкер“.

Проектът е гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции. Фондът е централен стълб на плана „Юнкер“ за растеж и работни места в Европа. Финансирането е в размер на 100 млн. лв. Този проект се предвижда да създаде нови 210 работни места и да подпомогне развитието на българското селско стопанство.

В присъствието на Юнкер, Борисов и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка, бе подписано споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции, който е централен стълб на плана „Юнкер“ за растеж и работни места в Европа.

Споразумението беше подписано от зам.-председателя на ЕК Юрки Катайнен, земеделския министър Румен Порожанов, вицепрезидента на ЕИБ Андрю Макдауъл и Кирил Домусчиев. Проектът обхваща проектиране, изграждане и управление на две нови съоръжения – в Пещера и в Разград.

В Пещера ще се произвеждат хранителни добавки, ензими, пробиотици и лекарствени препарати за животни. В нов завод в Разград ще се произвеждат ваксини за животни.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Купувате ли био храни?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю