Споразумение за 100 млн. евро по плана „Юнкер“ беше подписано в НДК

В НДК по време на втория ден от официалното посещение на Колегиума на Европейската комисия у нас по повод официалното започване на българското председателство бе подписано споразумение за най-големия до момента проект в България по плана „Юнкер“.

Проектът е гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции. Фондът е централен стълб на плана „Юнкер“ за растеж и работни места в Европа. Финансирането е в размер на 100 млн. лв. Този проект се предвижда да създаде нови 210 работни места и да подпомогне развитието на българското селско стопанство.

В присъствието на Юнкер, Борисов и вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка, бе подписано споразумение за най-големия до момента проект в България, гарантиран със заем от Европейския фонд за стратегически инвестиции, който е централен стълб на плана „Юнкер“ за растеж и работни места в Европа.

Споразумението беше подписано от зам.-председателя на ЕК Юрки Катайнен, земеделския министър Румен Порожанов, вицепрезидента на ЕИБ Андрю Макдауъл и Кирил Домусчиев. Проектът обхваща проектиране, изграждане и управление на две нови съоръжения – в Пещера и в Разград.

В Пещера ще се произвеждат хранителни добавки, ензими, пробиотици и лекарствени препарати за животни. В нов завод в Разград ще се произвеждат ваксини за животни.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

 

Днес Ви питаме:

Самолекувате ли се, ако се разболеете?

Да

Не

Нямам мнение

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Общество
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Времето
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив

„Най-трудното нещо е да решиш да действаш, другото е просто упоритост“


Амелия Еърхарт