Секции

25 April 2024 23:45

Бурният вятър промени живота в Карловско

Заради бурния вятър ситуацията в община Карлово е тежка. Общината призова гражданите да излизат от домовете си само при спешни и неотложни нужди.

На спешните телефони са получени множество сигнали за изкоренени дървета, нанесени щети на моторни превозни средства, паднали клони, билбордове и електрически кабели.

Жителите на Клисура, Калофер и село Розино нямат ток. По обяд електрозахранването в селата Васил Левски и Иганово, както и в кв. Сушица е възстановено.

Днес не се учи в основното училище в Клисура, заради липсата на електричество и много ниските температури. По същата причина в основното училище в Розино часовете са намалени.

На пътя Розино – Слатина има заледени участъци, които се опесъчават.

Постъпили са и десетки сигнали за паднали клони в Карлово, но засега пострадали хора няма. Такъв сигнал е и снимката, която получихме на редакционната си поща от Константин Рачев, която е поместена като водеща за материала. На следващата снимка виждате камион, който се е обърнал на пътя с.Васил Левски - Карлово. И още бурният вятър е вдигнал ламаринения покрив на ниското тяло на Средно училище „Христо Проданов“ в Карлово. Няма опасност за учениците и учителите, тъй като там не се провеждат учебни занятия.

По информация на РС „ПБЗН“ в Карлово силният вятър ще намалее към 16.00 часа.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче