Секции

17 April 2024 00:49

Увеличиха данъка на недвижимите имоти

Започна плащането на местните данъци и такси на граждани и фирми на територията на община Карлово за 2018 година. Има промяна в данък недвижими имоти на физическите лица, който от 2,5 промила се увеличава на три. За фирми увеличението е от 4 на 4,5 промила. Няма промяна в размера на такса битови отпадъци. За моторните превозни средства, които са с катализатор данъка пада с 10% - от 40 на 30 процента.

Община Карлово уведомява гражданите и фирмите, че от началото на януари започна заплащането на данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозни средства.

За улеснение на жителите на общината, местните данъци и такси могат да се плащат в касите на ИЗИПЕЙ /Easy Pay/; в ”Банка ДСК”; във всеки клон на“Български пощи” чрез пощенски запис за данъчно плащане; чрез Интернет банкиране; чрез ПОС терминално устройство; по банков път чрез: банкова сметка: IBAN - BG 81 FINV 9150 8416 0253 82, BIC - FINVBGSF

в Първа инвестиционна банка – клон Карлово.

Данъкът върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци се плаща на две равни вноски в следните срокове: до 30 юни и до 31 октомври на годината, за която е дължим. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.

Данъкът върху превозните средства се плаща на две равни вноски в следните срокове: до 30 юни и до 31 октомври на годината, за която е дължим. На предплатилите до 30 април за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче