Секции

28 March 2024 13:15

Започна прекатегоризацията на туристически обекти

Прекатегорация за настоящата година трябва да направят всички собственици/стопанисващи лица на туристически обекти в община Карлово, които са категоризирали своите обекти през 2011 г.

Община Карлово напомня на всички, които имат места за настаняване и заведения за хранене и развлечения, категоризирани през 2011 г., че съгласно параграф 5, ал.1 от Преходни и заключителни разпоредби от закона за туризма /обнародван в ДВ, бр.30 от 26.03.2013 г./, са длъжни да прекатегоризират обектите си през 2018 г.

Според измененията в Закона за туризма, влязъл в сила на 26.03.2013 г., безсрочната категоризация на туристическите обекти преминава в срочна с продължителност 5 години. Тази промяна е направена с цел повишаване качеството и уеднаквяване на предлаганите туристически услуги в туристическите обекти.

В срок до 3 месеца, преди изтичането на 5-годишния срок, лицето следва да декларира желанието си да потвърди категорията на обекта или да получи категория, различна от определената му до момента, както и да заплати такса за извършване на проверка на място в туристическия обект, съгласно тарифата по чл.69, ал.3.

Съгласно чл.133, ал.4 от Закона за туризма, ако съответното лице не декларира желанието си да потвърди категорията на обекта, то тя се прекратява с изтичане на срока.

За допълнителна информация: Община Карлово, тел. 0335/ 5 45 36.

/Източник снимка 2: infotourism.net/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче