Секции

26 April 2024 11:54

Щетите от бурята в Карловско възлизат на милион

По предварителни разчети, щетите от бурята в община Карлово възлизат на около 1 милион лева, съобщи зам.-кметът Стойо Карагенски. Подадени са повече от 20 сигнала за отстраняване на поражения от ураганния вятър в общински сгради – детски градини, детската ясла, училища, здравни служби и читалища.

С пари на общината бяха закупени строителни материали за спешното извършване на строителните дейности. Тече ремонт на отнесения от вятъра част от покрив на неврологично отделение в карловската болница.

С общински средства се извършват и неотложните ремонти на покривите в СУ „Христо Проданов“, Центъра за настаняване на деца от семеен тип, Здравната служба в село Васил Левски и други общински обекти.

Определени бяха 4 комисии, които да опишат щетите от пораженията. След направения оглед на държавните и общински сгради ще започне описването на пострадалите от бурята домове.

Общинската администрация ще внесе протоколите в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет през идващата седмица.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче