Секции

04 May 2024 16:29

Приключи обсадата на хотел „Интерконтинентал“ в Кабул, шест са жертвите на нападението

12-часовата обсада на луксозният хотел „Интерконтинентал“ от въоръжени лица в афганистанската столица приключи. Шест цивилни граждани, сред които една жена – чужденка са били убити, както и тримата нападатели. Около 160 души са били спасени, след като афганистанските войски се бориха през цялата нощ в събота, за да си възвърнат контрола върху сградата.

Всичко започва около 21:00 часа местно време, когато въоръжените лица нахлуват в шестетажната сграда по време на вечеря на гостите в хотела. В събота е трябвало да се проведе ИТ конференция. Нападателите, които са били въоръжени с гранати и с огнестрелни оръжия, са взели част от гостите за заложници. Някои от успелите да избягат или да чуят изстеелите са се опитали да избягат от хотела, като са се спускали през балканите, има и един пострадал вследствие на падане. Афганистанските сили щурмуват сградата като успяват да спасят 41 чужденци, 7 са ранените.

Талибаните поеха отговорност нападението. Говорителят им заяви в комюнике, разпространено по електронна поща, че хотелът е бил атакуван от петима талибански бойци. Афганистанските власти съобщиха обаче че са ликвидирали 3-ма нападатели. Талибаните атакуваха същия хотел и през 2011 година./Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче