Секции

19 April 2024 08:21

10 хиляди са изразходвани за годишнината на Ботев

За честванията на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев в Калофер са изразходвани 10 хил. лева - половината за храна и фойерверки.

Община Карлово, в дейност „Култура“, на 3 януари е превела на кметство Калофер сумата от 10 хил. лв. за честванията от рождението на Христо Ботев в родния му град.

На питане от общинския съветник Тодор Диклиев на заседание на местния парламент в Карлово, проведено на 25 януари т.г., бе представен писмен отговор от кмета на общината за извършените разходи. От официалния документ е видно, че повече от една трета от парите са изразходвани за храна. За фойерверки и илюминации 1500 лв., за отопление на салона на читалището за концерта 1600 лв, за озвучаване - 1000 лв.

Прави впечатление, безплатният концерт-спектакъл на представителния ансамбъл на Българската армия към Националната гвардейска част.

На тържествата на 5 и 6 януари 2018 г. гости бяха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на комисията по отбрана в парламента ген. Константин Попов, народни представители, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметове на населени места, ръководители на държавни и общински институции.

/Източник снимка 1: bg.wikipedia.org/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче