Секции

29 March 2024 00:14

Приеха бюджета на община Карлово за 2018-а (видео)

Общинският съвет в Карлово прие бюджета на общината за 2018 година с 26 гласа „за“ и 6 „въздържали се“ на заседание от 25 януари т.г..За финансовата рамка се въздържаха съветниците от БСП. Всички останали от ГЕРБ, ДПС, коалицията „За нашата община“, ВМРО, Атака и НФСБ одобриха парите за настоящата година.

Кметът д-р Емил Кабаиванов представи бюджета, който възлиза на 33 милиона лв. като напълно изпълним и реален. Той поясни, че ръстът спрямо миналогодишния е с около 2,6 млн. лв. и допълни, че има леко увеличение при капиталовите и социалните разходи. Приоритетни ще бъдат дейностите в образование, здравеопазване, култура и екология.

В бюджет 2018-а не са заложени увеличения на данъците. Всички социални функции на общината са гарантирани. Кметът допълни, че е сигурно нормалното функциониране на образователната система, както и средствата за всички населени места в община Карлово. Общината ще кандидатства с проект за изграждане на компостиращи инсталации за зелени и биоразградими отпадъци, с което да се удължи живота на регионалното депо за твърди битови отпадъци.

Предвидено е изграждане на открити спортни площадки в Баня и с. Розино.

В бюджета фигурират и средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче