Секции

27 April 2024 02:40

Карлово се сприятелява с немската община Зехайм-Югенхайм

Споразумение за приятелство на Карлово с община Зехайм-Югенхайм, Федерална Република Германия, ще бъде подписано утре от 11:00 часа в сградата на местната управа.

Подписването на споразумението за приятелство бе одобрено от съветниците на заседание в края на ноември 2017 година. В документа са посочени основните линии за сътрудничество в различни области като култура, спорт, икономика, туризъм и други. Важен акцент е идеята за обмен на опита в местното самоуправление.

Припомняме, че през май миналата година официална делегация, водена от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, посети град Зехайм-Югенхайм. Поканата дойде от ръководството на немската община и фондация “Хайлигенберг”. Тогава са и проведени първите разговори, свързани с меморандума за побратимяване.

Исторически факт е, че в замъкa Хайлигенберг, който се стопанисва от едноименната фондация, е роден първият български княз след Освобождението на България Александър фон Батенберг. В замъка има музейна експозиция, в която е представено родословното дърво на българския княз, различни негови предмети и вещи.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс