Секции

28 March 2024 17:45

Хижите в Карловско предлагат добри условия целогодишно

Всички хижи, които стопанисва Туристическо дружество "Васил Левски" - Карлово, са в много добро състояние и работят целогодишно. Всички са на ВЕЦ и имат електроенергия.

Хижите имат сателитни телефони, които работят по всяко време, което е малка екстра. Всеки може да се обади да попита за места, храна, вода, топлина, за сведения от една хижа за друга и т.н.

Цялата дейност е съчетана с Планинската спасителна служба, за да може, ако има изгубили се туристи, по най-бързия начин да се реагира. Някои от хората, които стопанисват хижите, са и планински спасители.

Всяка година през март Туристическото дружество "Васил Левски" в Карлово организира благотворителни балове. Това е традиция от 2011 г. . Събраните средства отиват за поддръжка на хижите. Всички карловци, гости, приятели, които милеят за планината, помагат с желание.

Туристическото дружество "Васил Левски" пусна новите марки на БТС за 2018 г. Марката струва 10 лв. - 3 лв. за БТС и 7 лв. за Туристическото дружество. За учащи се и пенсионери - 2 лв. от които 0,60 лв. за БТС и 1,40 лв. за Туристическото дружество.

Желаещите могат да закупят марка от секретаря на ТД "В. Левски" Карлово Ангел Рунташки. Карлово ул. "Хан Крум" 12. За информация: тел.: 089 66 88 523 /Източник снимки: karlovotur.com/

Повече информация ще намерите в рубриката „Актуално“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче