Секции

25 April 2024 04:07

Конкурс за есе „Защо искам да живея на село” с първа награда 1000лв.

Конкурс за есе на тема „Защо искам да живея на село“ организират „Капитал“ и „Икономедиа“. Състезанието е в рамките на проект за популяризиране на общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Европейската комисия съфинансира проекта.

Организаторите на конкурса задават въпроса дали е устойчива тенденцията хората да напускат през последните години големите градове и да заживяват в малките селища.

Заедно с тези, които биха участвали в конкурса, искат да разберат дали тази тенденция е устойчива и били довела тя до съживяване на изоставените региони.

От „Капитал“ и „Икономедиа“ изследват кое мотивира в тази житейска ситуация хората: природосъобразният начин на живот, различното ниво на стрес, желанието да се занимават със земеделие, стремежът да отглеждат сами храната си или нещо друго.

Съгласно условията за участие в конкурса няма възрастови ограничения, макар да е насочен към младите хора. Обемът на материала трябва да е до 6000 знака, включително интервалите.

Есето заедно с кратко представяне (или CV) на автора може да бъдат изпращани по имейл на адрес ese@economedia.bg не по-късно от 6 март 2018 г.

Обявените награди са за първо място -1000 лв., за второ - 500 лв. , за трето - две нощувки със закуска и вечеря в къща за гости ЕКО АРТ, с. Драшкова поляна, община Априлци, член на БААТ, сертифицирана като Зелена къща. Победителите ще имат възможност да влязат в ролята на „Фермер за един ден” и да се запознаят и да участват пълноценно в дейностите на ферма с екосъобразни практики.

Най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайта за кариери, образование и работа www.karieri.bg и на Информационния портал за неправителствени организации в България - www.ngobg.info.

/По информация от ngobg.info; източник снимка1: economic.bg и снимка 2: pixabay.com/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт.


Стив Джобс