Секции

20 April 2024 12:55

Левски: другото име на свободата

„Левски: другото име на свободата”-така е озаглавена книгата на проф.Пламен Павлов, която е включена в официалната програма на Община Карлово по повод възпоменателното отбелязване на 145 години от гибелта на Васил Левски. Представянето й ще бъде на 15 февруари от 17:30 часа в зала „Васил Караиванов” в сградата на общинската администрация.

В програмата е включен и сборникът „Откровения II” с лични ученически творби, който ще бъде показан на 12 февруари от 13:15 часа в СУ”Васил Левски”. Същият ден от 17:30 часа общинската библиотека „Иван Богоров” ще е домакин на изложбата на ученици от СУ”Васил Левски” на тема”Моето творчество, вдъхновено от личността на Апостола”.

Литературната вечер „Апостола...” ще бъде на 14 февруари от 17:30 часа в зала „Васил Караиванов”с участието на доц.д-р Петър Ненков, който ще представи писателя Желяз Кондев с авторската му книга „Апостолът на българите”.

Възпоменателният спектакъл на СУ”Васил Левски” със заглавие „И сърните пият вода от стъпките му” ще е на 16 февруари от 18:00 часа в Народно читалище „Васил Левски 1861г.”.

Възпоменателната церемония по повод 145 години от гибелта на Васил Левски е насрочена за 18 февруари от 18:00 часа на площад „Васил Левски”.

Архиерейската Света литургия и панихида в памет на Апостола ще бъде на 19 февруари от 9:00 часа в храма „Света Богородица”.

Възпоменателният митинг-поклонение с поднасяне на венци и цветя на паметника на Васил Левски и шествие до родната му къща е на 19 февруари от 11:00 часа, а от 12:00 часа в НМ”Васил Левски” ще бъдат отбелязани 140 години от смъртта на Гина Кунчева-майка на Апостола.

Съорганизатори на програмата са НМ”Васил Левски”, фондация „Васил Левски”, 61-ва Стрямска механизирана бригада, СУ”Васил Левски” и Народно читалище „Васил Левски 1861г.”-Карлово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Цялата истина минава през три етапа. Първо, смятана е за абсурд. Второ, тя е насила спирана. Трето, тя е приемана за очевидност.


Шопенхауер