Секции

29 April 2024 19:21

Проучване на Карлово Тв: Подходящата книгата е незаменим подарък

На въпроса на Карлово Тв "Купувате ли книга за подарък?" 62% дават положителен отговор. Логично е след този процент да обобщим, че книгата е много добър подарък. Особено за децата. Разбира се, има хора със списък на желани книги, които чакат заплата или печалба, за да стигне до дома им. С подаръка, често даваме на четящо-зависимите емоцията, от която се нуждаят.

Любовта към книгата напоследък расте. И това го показва и резултатът от анкетата на сайта. От общо гласували 316 човека, 76 или 23% отговарят, че не купуват книга за подарък. Не е висок и броя на хората, които нямат мнение по въпроса. Те са едва 15%. Положителното, обаче, е това, че 196 са отговорили с "да". И това е много обнадеждаващо.

Книгата може да вдъхне кураж, надежда; да инжектира увереност и амбиция; да провокира разсъждения; да отключи емоции; да разсмее, когато сме тъжни.

Повечето хора несъзнателно попадат в капана на ежедневната рутина – събуждат се, отиват на работа, прибират се, вечерят и на сутринта отначало. Една вълнуваща история, от прочетена книга, може да разбие този стереотип – да развълнува, да даде теми за размисъл, да отвлече вниманието от обичайните задължения. Дори и затова подходящата книга е незаменим подарък.

Всички сме чували фрази като „Книгата е прозорец към света“ и „Знанието е сила“. Книгата може да се приема като инвестиция в образованието. Тя е в състояние да повиши нивото на грамотност. Представя ни полезни факти, обогатява речниковия запас, учи на правопис, пунктуация и граматика, дори е способна да разреши мистерията около правилото за пълен и кратък член. Докато четем, тренираме ума, разширяваме кръгозора си, може да променим философията за живота си. С книгата наистина подаряваме знание!

Резултатите от анкетата показват, че добрата книга е прекрасен подарък. Ето защо. Париж, Ню Йорк, Санкт Петербург, Лондон, Виена – това са само част от местата, които всеки би искал да посети. Книгата може да ни изпрати на въображаемо пътуване до мечтана дестинация. Книгата дори може да мотивира да планираме отпуската си до интересна дестинация.

Ще повярвате ли, че книгата може да бъде и своеобразна психотерапия. В човек е заложено да си мисли, че неговите проблеми са най-големи. Затова подарената книга, в която героите преминават през същите трудности, но успяват, може да е терапия.

Какво по-хубаво от това да подариш книга? Правете го!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Добрият брак е най-малко 80% добър късмет да намериш правилния човек на правилното място. Останалото е доверието.


Нанет Нюман