Секции

19 April 2024 04:59

Сопотска ученичка е номинирана в национален конкурс

Веселенка Константинова от Професионална гимназия "Ген.Владимир Заимов" Сопот е номинирана за втората фаза в националния ученически конкурс "Посланици на здравето" във възрастова група 5-8 клас. Осмокласничката участва с проект на тема "Да спортуваме - колкото повече толкова повече".

Тазгодишното поредно издание ще продължи до 1 юни 2018 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на Министерство на здравеопазването.

Повече от 100 проекта на ученици от 1-ви до 12-и клас от цялата страна са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, за учебната 2017/2018 г. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

Номинацията на Веселенка е в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.

Наградите за финалистите са 9 предметни, по три във всяка възрастова категория, 3 поощрителни награди, по една във всяка възрастова група 1-4, 5-8 и 9-12 клас, както и 1 специална награда за най-добро представяне в подхода "Предай нататък".

Проектите, отговарящи на регламента са 102, като в категорията от 1-4 клас са допуснати - 31; от 5-8 клас – 44 и от 9-12 клас– 27.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче