Секции

24 April 2024 02:14

Обявен е конкурс „Съдът през погледа на малкия гражданин“

Районен съд-Карлово обяви конкурс за детска рисунка на тема „Съдът през погледа на малкия гражданин“. Целта да организаторите е да стимулират детското творчество и да дадат възможност на децата да проявят интерес към професията на юриста.

Съгласно регламента в конкурса могат да участват деца във възрастова група от първи до четвърти клас включително. Те нямат ограничения в избора на материали, средства и техники на рисуване. Всеки участник трябва да изпрати не повече от една рисунка по темата на конкурса, нарисувана на картон в размер А3 или А4 (без паспарту). На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат отбелязани четливо: трите имена на автора; училище и клас (ако участникът е ученик), електронен адрес и телефон за връзка с родител или учител. Всички рисунки трябва да бъдат изпратени или представени в срок до 17:00 часа на 30.03.2018 г., на адрес: гр.Карлово, ул. „Ген. Карцов“ № 44, Съдебна палата – Районен съд - гр.Карлово (стая № 6), Административен секретар.

Всички творби, постъпили в съда до 17:00 часа на 30.03.2018 г., ще бъдат снимани и на 02.04.2018 г. ще бъдат публикувани на Фейсбук-профила на Районен съд Карлово на адрес: https://www.facebook.com/profile.php?id=100023821611074. Победителите в конкурса ще бъдат избрани чрез гласуване във Фейсбук-профила на Районен съд Карлово, като гласуването ще се проведе в периода от 02.04.2018 г. до 25.04.2018 г. Ще бъдат наградени трите рисунки, които получат най-голям брой харесвания. Организаторите предвиждат да направят изложба с всички рисунки, участващи в конкурса, в Деня на отворени врати в Районен съд-Карлово - 27.04.2018 г. от 09:00 ч. до 15:00ч. Церемонията по награждаването на тримата класирани участници ще започне в 15:00 часа.

Наградния фонд включва плакет, грамоти и предметни награди. Предоставените творби остават на разположение в Районен съд - Карлово и не се връщат на участниците. Трите наградени рисунки ще бъдат изложени в сградата на съда след приключване на конкурса и впоследствие ще бъдат продадени на търг с благотворителна цел. При организиране на търга, съдът ще обяви каузата, а след приключването му – размерът на събраните средства. От останалите рисунки съдът ще състави албум-годишник. Районен съд Карлово си запазва правото да популяризира творбите с образователна цел.

Организаторите на конкурса съобщават за родителите, че за допуснат детето им до участие в конкурса, без да нарушат правата му, е необходимо да бъде предоставена декларация, съдържаща тяхното съгласие: рисунката на детето, неговото лично и фамилно име, училището и класа му (ако е ученик) да бъдат публикувани в Интернет (Фейсбук – профила на Районен съд - Карлово), където ще се проведе и гласуването. Образец на декларацията може да бъде изтеглена от Интернет страницата на Районен съд – Карлово: http://rs-karlovo.com/. За контакти са посочени: тел.035/94516 – Административен секретар Илза Тодорова, ИФ Връзки с Обществеността Ангелина Господарска.

/По информация на Районен съд-Карлово/

/Източник снимка: ruchnaizrabotka.com/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче