Секции

29 March 2024 09:02

Спектакъл в памет на Апостола представи Карловската гимназия

Възпоменателен спектакъл „...И сърните пият вода от стъпките му“, по повод отбелязване на 145 години от гибелта на Апостола, изнесоха учениците от СУ „Васил Левски“ в Карлово. Тематичният спектакъл бе представен пред гражданите в пълния салон на карловското читалище. Вечерта откри хорът на гимназията с диригент Йова Стамболова и корепетитор Русанка Русанова. Учениците изиграха моменти от дейността и живота на Васил Левски – срещите с майка му Гина в родното Карлово, диалозите с Анка, сестра Евгения, разменените мисли с Миралай Тефик бей, прочетоха записаното в тефтерчето му.....

Иван Стефанов за поредна година е постановчик и режисьор на тематичните възпоменателни вечери, посветени на Апостола, които всяка година карловската гимназия представя пред гражданството. В „...И сърните пият вода от стъпките му“ участваха 32 талантливи млади актьори, които блестящо представиха образите на Васил Левски, Тефик бей, Гина Кунчева, Георги Раковски, поп Кръстю, Анка, сестра Евгения и други.

Ролята на Васил Левски изпълни ученикът Мариан Томов.

Сценаристи на спектакъла са Иван Стефанов и Таня Колева. Мултимедията подготвиха Цветан и Величка Данчеви, а озвучаването направи Славчо Вълев.

По традиция бе връчена наградата на Комитет „Васил Левски“ в Карлово на ученик от гимназията по предложение на Педагогическия съвет. Златан Тодоров председател на местния комитет връчи таз годишната награда на Радослав Найденов – отличен ученик, знаменосец на гимназията, носител на почетна грамота от кмета на община Карлово за участие в редица родолюбиви проекти. Ученикът благодари за отличието - избрани съчинения за Васил Левски и плакет с лика на Апостола. „Наградата ме кара никога да не заличавам тази частица от Левски, която се е настанила в мен.“- каза пред публиката Радослав. Той благодари на своите учители и родители.

Поздравителен адрес от кмета на община Карлово поднесе Антон Минев – зам.-кмет. Цветя бяха поднесени от името на народния представител Веска Ненчева, председателя на Общинския съвет Теодор Шойлеков, командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада генерал Пламен Йорданов, от училища и детски градини в Карлово и Сопот.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Сексапилът е начин на мислене - удобен начин на живот. То е да обичаш себе си, дори в най-отблъскващите моменти.


Холи Бери