Секции

08 May 2024 22:36

"Арсенал" удължи договора си с "Емиратс" за пет години в рекордна сделка

Арсенал" и авиокомпанията "Емиратс" обявиха удължаване на партньорството помежду си, което ще продължи поне до края на сезон 2023-2024. Настоящият договор изтичаше в края на следващата кампания 2018-2019, но "артилеристите" съобщиха, че са постигнали нова договорка.

От Северен Лондон информираха, че сделката е рекордна за клуба и "Емиратс" остава основен спонсор, който ще бъде на фланелките на тима. Партньорството между авиопревозвача на Дубай и 13-кратния шампион на Англия започна през 2006 г., когато "Арсенал" се премести на новия си стадион. Съоръжението с капацитет 60 хиляди места носи името на компанията. Като част от предишната сделка стадионът ще продължи да се казва "Емиратс" поне до 2028 г.

По непотвърдена информация на английските медии "Арсенал" ще получава повече от 40 милиона паунда на година от сезон 2019-2020, с обща стойност на контракта над 200 милиона паунда. До момента споразумението беше на стойност 150 милиона за пет години.

"Нашето партньорство е най-дългото във Висшата лига и ние ще продължим да работим добре заедно. Два глобални бранда като "Арсенал" и "Емиратс" са си от взаимна полза", каза изпълнителният директор на "артилеристите" Айвън Газидис.

Освен паричната помощ, "Арсенал" ще продължи да използва летателни машини на компанията, която осигурява една бройка от най-големия пътнически самолет в света "Еърбъс" А380, специално брандиран в цветовете на тима.

В скоро време се очаква "Арсенал" да обяви подписването и на друг голям договор. По всяка вероятност "артилеристите" ще заменят доставчика си на спортна екипировка "Пума" с конкурента "Адидас". "Арсенал" има договор с компанията от 2014 г. на стойност 30 милиона паунда на сезон до 2019 г., но "Адидас" предлага по-добри условия. Популярният бранд с трите черти изгуби дългогодишния си клиент "Челси" за сметка на "Найки", както и "Милан", който ще бъде обличан от "Пума", така че търси нов голям партньор.

/Източник информация и снимка: dnevnik.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче