Секции

18 April 2024 20:05

Обявен е конкурс за здравен медиатор за град Карлово

Конкурс за здравен медиатор за град Карлово е обявен от Сдружение „Национална мрежа на здравните медиатори“. Инициативата е в партньорство с Община Карлово.

Изискванията към кандидатите са да имат завършено средно образование, принадлежност към местна уязвима ромска етническа общност, познаване на здравните и социалните проблеми на общността, владеене на езика на общността, комуникативни умения и компютърна грамотност (МS Word, internet).

Необходимите документи са автобиография, мотивирано писмо, копие от диплома за завършено средно образование и заявление по образец, което всеки желаещ да кандидатства може да получи в общинския отдел „Социални и младежки дейности, спорт и туризъм“. Комисия ще разгледа постъпилите документи и ще проведе интервюта с одобрените кандидати. Датата, часът и мястото на провеждане на конкурса ще бъдат обявени допълнително, след изтичане на срока за подаване на документи, който е до 01.03.2018г. включително. Документите се подават в Информационния център на Община Карлово - гише № 1.

В задълженията на здравния медиатор са включени работа с клиенти и подпомагане на незапознатите със здравната система за получаване на достъп до здравни услуги, както и с общопрактикуващите лекари и други здравни специалисти и институции за повишаване на имунизационния статус на децата, посредничество между уязвимите групи и здравни и социални служби, подпомагане при попълване на различни документи,участие в организиране на здравни и профилактични мероприятия за повишаване на здравната култура.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче