Секции

19 April 2024 04:54

Изложба на израелски открития е подредена в Карловската галерия (видео)

Изложба на израелски открития и разработки, променили света, е подредена в Общинската художествена галерия в Карлово, която от 22-28 февруари посетителите могат да разгледат. Официалното откриване ще стане на 27 февруари от 14.30 ч. в Художествената галерия. На церемонията ще присъства Н.Пр. г-жа Ирит Лилиан – посланик на държавата Израел в България.

Представеното дава възможност на посетителите да се запознаят със завладяваща палитра от научни иновации и постижения, произлезли от държавата Израел. Изложбата ни запознава с учените, които стоят зад тези иновативни открития и показва въздействието на разработките върху самите хора.

Поради ограниченото пространство, не може да се покаже всичко, но въпреки това посетилите ще се запознаят с приноса на Израел в иновациите и научните технологии, променили качеството на живот на милиони хора по света.

Разработките са в широк диапазон на сфери. Показани са революционни открития в селското стопанство, медицината, роботиката, археологията, космическите и социалните науки, математиката, компютъризацията и други.

Организаторите - Посолството на Израел в София, Община Карлово и Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ ви канят да посетите изложбата.

Специално за Карлово ТВ интервю за изложбата даде Цветина Захарлиева – директор на Сдружение "Младежки и граждански инициативи в Розовата долина". Вижте го.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато се влюбих в Око, разбрах: "Господи, това е различно от всичко, което ми се е случвало досега... То е повече от хит, повече от злато, повече от всичко.


Джон Ленън