Секции

04 May 2024 07:28

Читалището в Столетово с инициатива за 90-годишния си юбилей

Във връзка с 90-годишния юбилей на НЧ“Христо Ботев -1928“ в село Столетово, читалищното настоятелство работи по подготовката на юбилейна изложба и издаване на брошура. Приканват се всички, които имат снимки, спомени, документи и други материали за живота на селото и дейността на читалището да ги предоставят за реализиране на инициативата. За осъществяването й се очаква и всеки, или негов близък, който е имал участие в художествено-творческата дейност през годините, да разкаже своите спомени.

Столетовското читалище е основано на 10 декември 1928 г. от будни общественици. Дейността му започва с подготвяне и изнасяне на пиеси. Талантливи самодейци създават група за народни обичаи, вокална група и оркестър за народни инструменти. Редица читалищни дейци се изявяват като талантливи изпълнители в художествената самодейност.

Новата сграда на читалището е построена през 1956 година. И днес самодейците подготвят и изнасят литературно-музикални програми, представят народни обичаи и български фолклорни песни и танци.

/Източник снимка1: mirela.bg; снимка 2: bg.wikipedia.org/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче