Секции

04 May 2024 00:02

Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг бяха закрити със зрелищна програма

Олимпийските игри в Пьонгчанг бяха закрити след близо двучасова, зрелищна церемония. Хиляди артисти взеха участие в програмата, която беляза края на 23-ата зимна олимпиада. Домакините от Южна Корея се постараха да задържат високото ниво, което показаха при откриването, и отново наблегнаха на традиционни елементи и впечатляващи нови технологии.

След 17 дни на състезания Пьонгчанг предаде олимпийското знаме на следващия град домакин Пекин, който ще приеме зимните олимпийски игри след четири години.

Кметът на Пьонгчанг свали флага и го предаде на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах, а той на кмета на Пекин. Китайската столица ще стане първият град в историята на олимпийското движение, който приема летни и зимни игри. През 2008 г. Пекин беше домакин на летните олимпийски игри.

"Беше спазено олимпийското примирие, което пазим от 3000 години. Скъпи домакини от Южна Корея и спортисти от Северна Корея, вашият общ марш на откриването показа, че спортът може да чупи бариери и да изгражда мостове", каза президентът на МОК в обръщението си.

Той обясни, че олимпийските игри в Пьонгчанг са начертали бъдещето на олимпизма.

Бах покани някои от най-ярките имена от Пьонгчанг да вземат участие с него в церемонията по закриването, сред които Линдзи Вон, Мартен Фуркад, знаменосецът на Тонга Пита Тауфатофуа и др.

"Пекин и Китай приемат олимпийския флаг и олимпийския огън с отговорност, нетърпение и чест. Топло каним всички в нашата страна и ги уверяваме, че ще бъдат посрещнати добре", каза във видеообръщение китайският държавен глава Си Дзинпин.

/Източник информация:dnevnik.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Понякога да си добре възпитан означава просто да търпиш лошото възпитание на другите.


Хорас Джексън Браун