Секции

04 May 2024 08:10

Сеул се надява на конструктивен диалог между САЩ и Северна Корея

Надяваме се, че ще започне конструктивен диалог между САЩ и Северна Корея. Това заяви говорителят на министерство на обединението на Южна Корея Баик Тае-Хиун – ден след официалното закриване на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Малко по-късно от Белия дом заявиха, че разговори може да има само, ако Пхенян покаже, че е предприел стъпки към ядрено разоръжаване. Това е нашата крайна цел, обявиха още от администрацията на президента Доналд Тръмп. Само преди ден Северът заяви, че е готов на преговори със САЩ, което се възприе като сигнал за затопляне на отношенията. Баик Тае-Хиун поясни, че властите в Сеул очакват диалогът между Пхенян и Вашингтон да бъде подновен при първа възможност.

Двете страни последно седнаха на масата за преговори през 2012 година. Миналата седмица обаче президентът Тръмп обяви нови сериозни санкции срещу комунистическата държава. Севернокорейската делегация ще остане в Пьонгчанг до вторник и се очаква да бъде проведена още една среща между представителите на Пхенян и Сеул.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление.


Хенри Форд