Секции

26 April 2024 02:37

Община Карлово призовава шофьори и пешеходци да бъдат внимателни, навън снежната покривка достигна 10 см

Пътищата в община Карлово са проходими при зимни условия. Снежната покривка достигна 10 см. Температурата е минус 2 градуса. Няма затворени участъци и прекъснато електрозахранване. От полунощ машините на снегопочистващата фирма опесъчават и почистват главните пътни артерии в град Карлово и пътищата към населените места от общината. Почистени са улиците, водещи към болницата, пожарната, училища, детски заведения и гробищния парк. Почистват се и второстепенни улици. Затруднени участъци за движението има в селата Кърнаре, Розино и Христо Даново.

Общинският щаб Общински щаб за зимно поддържане работи непрекъснато 24 часа, следи и анализира обстановката на територията на община Карлово. Пътищата се почистват основно с пясъчно-солни смеси и бишофит – естествен продукт, под формата на кристали, който се използва за обработка на зимни пътища и улици при ниски температури.

От Общината призовават пешеходците да се движат съобразно затруднената зимна обстановка. Шофьорите да карат със зимни гуми и повишено внимание. Поради очакваните ниски температури апелът към гражданите, фирмите и собствениците на търговски обекти е да почистят тротоарите пред имотите си, за да се предотврати опасността от заледяване.

Жителите на общината могат да подават сигнали за инциденти и затруднена обстановка на телефон: 0335/54-555 и GSM: 0896 686 704.

/По информация от Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче