Секции

03 May 2024 20:56

Посланикът на Израел: Може следващият нобелист да дойде от Карлово

„Не се знае, може следващият носител на Нобеловата награда да дойде от Карлово.“- заяви посланикът на Израел у нас Нейно Превъзходителство Ирит Лилиан по време на официалното представяне на изложбата „Израелски открития и разработки, променили света“ в Общинската художествена галерия. “Изложбата пътува в момента във Вашата страна и е посветена на 70-годишнина от създаването на държавата Израел. Избрахме Карлово да я види, защото вярваме, че всеки един човек в България трябва да я види и заслужава да я види. Искаме младите хора да я видят и да бъдат въодушевени. Нека те да задават въпроси, да мечтаят за своето бъдеще и да го сбъднат.“ – заяви пред посетителите израелският посланик.

Нейно Превъзходителсто Ирит Лилиан гостува в Карлово по покана на общинския кмет д-р Емил Кабаиванов. Във визитата й бе включено и посещение в Бухаловия хан, който е една от емблематичните възрожденски къщи в туристически комплекс „Старинно Карлово“. Израелският посланик се запозна на място с красотата и неповторимостта на българските традиции и обичаи.

По време на посещението Н.Пр. Ирит Лилиан и д-р Кабаиванов са обсъдили и възможността български производители на етерично-маслени култури да направят контакти с израелски такива и да присъстват на световни изложби на агрокултури в Израел.

Кметът е поканил посланик Лилиан да посети отново Карлово за Празника на розата на 26 май.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче