Секции

04 May 2024 14:01

Карлово ще посрещне отново френските доброволци от инициативата

Ръководният екип на френския корпус за солидарност "Europ's Raid" бе на работно посещение в Община Карлово. По инициатива на Карловския младежки информационен център през 2017 Корпусът направи дарение от 4 тона учебни и канцеларски материали за училищата на Община Карлово. На срещата френските доброволци представиха концепцията на благотворителната си акция и книгата с представени резултатите от "Europ’s Raid 2017". Обсъдено бе тазгодишното дарение за Община Карлово, което този път ще бъде насочено към подпомагане на детските градини.

Френските доброволци ще пристигнат в Карлово отново около 12 август - Международния ден на младежта, като местни младежи-доброволци ще ги посрещнат и ще работят през лятото за разпределяне на дарението за всички 21 детски градини на територията на общината. Тази година очакваме да посрещнем 180 френски доброволци с 60 автомобила „Пежо 205“ и около 6 тона дарение.

Инициативата "Еurop's Raid" се провежда за пета година, като в Карлово ще са за втори път. В изданието за 2017г.са участвали 450 френски доброволци със 150 автомобила, прекосявайки 10 000 км и 20 страни, за да направят 15 тона дарения за 4 локации в Босна и Херцеговина, Македония, Албания и България (Карлово).

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче