Секции

26 April 2024 01:14

Д-р Атанас Юнаков е новият управител на Медицинския център в Карлово (видео)

Д-р Атанас Юнаков бе утвърден за управител на „Медицински център I – Карлово“ ЕООД на заседание на Общинския съвет от 22 февруари т.г., след спечелен конкурс, проведен на 1.02.2018 г., обявен от Община Карлово.

От началото на декември 2017 г. д-р Юнаков изпълняваше временно длъжността управител. От февруари той е назначен за управител на Медицинския център в Карлово.

Д-р Юнаков е роден в Карлово през 1965 г. През 1991-ва завършва медицина. Започва работа в карловската бърза помощ, където е лекар 2 години. Печели конкурс, по документи, и от 1993 г. е акушер-гинеколог в болница „Д-р Киро Попов“ – Карлово. През 1998 получава специалност по акушерство и гинекология в София. От 2005 г. работи по специалността на кабинет в Медицинския център. Има 25 години стаж като акушер-гинеколог.

„Обичам работата си. С удоволствие работя там, където се ражда живот“, споделя лекарят.

Д-р Юнаков смята, че трябва да има етичен кодекс между лекар и пациент. „Първо пациентът няма право да бие лекаря, но и лекарят няма право да е груб към пациента. Трябва да има перфектни и изчистени отношения. Старая се да го правя. От 2005 г. съм тук в Медицинския център и в нашия кабинет това е постулат. В лекарския кабинет всеки може да влезе и да има право на своите минути. Как изглежда, как мирише, как се изразява, на каква възраст е и всичко останало са без значение. Лекарят няма право да хока, да вика, да се кара с пациентите. Той е човекът, който спокойно трябва да обяснява, да разговаря и разяснява на пациента за всичко, от което той се нуждае, като информация по заболяването. Лекарят не трябва да си спестява усилията.“ е категоричен д-р Юнаков.

Вижте във видеото интервюто с д-р Юнаков.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче