Секции

04 May 2024 02:15

Кметът д-р Кабаиванов поздрави самодейците и читалищата с празника им

В специален поздравителен адрес карловският кмет д-р Емил Кабаиванов честити 1 март – Ден на самодееца на всички ръководители, участници и деятели към самодейните състави от населените места в общината.

Общинският кмет отбелязва, че този ден е повод да изрази искрената си благодарност за цялостната творческа дейност, която те развиват, като пазители на българщината, националните традиции и обичаи; както и за изключителните им изпълнения на национална и международна сцена, с които прославят не само община Карлово, но и цяла България. Д-р Кабаиванов споделя още, че цени безрезервната им подкрепа, която дават с участията си във всички културни мероприятия на територията на общината.

Според градоначалника, безспорен за развитието на дейността на самодейците е и приносът на читалищата, като творчески институции и място, където се ражда изкуство. Д-р Кабаиванов отправя своя поздрав и към всички ръководители на читалищните настоятелства в населените места на община Карлово.

От своя страна Иван Хаджийски – председател на настоятелството на НЧ“Васил Левски – 1861г.“- Карлово също направи специален поздрав към самодейците и ръководителите на любителските читалищни състави. Той споделя, че този празник е израз на уважение към всички, които свързват живота си с любителското творчество, изявявайки не само таланта си, но и докосвайки се до духовното богатство на нашия народ.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче