Секции

20 April 2024 15:46

Историческият музей в Карлово с тематична изложба за Националния празник (видео)

Фотоизложба „И днес йощ Балканът...“, посветена на 60 години от създаването на Национален парк-музей Шипка и годишнината от Освобождението на България - 3-ти март, бе открита от Антон Минев – зам.-кмет на община Карлово в Историческия музей в града.

В изложбата са показани 44 от наградените платна, участвали в Национален фотографски конкурс на тема „И днес йощ Балканът...“ и отличени от авторитетно жури с участието на фотографи и историци. В конкурса са участвали повече от 100 професионални фотографи и любители.

Най-приятното е, че една от наградените творби е на карловски автор. Мирослав Колев – директор на Общинската библиотека в Карлово е награден за фотография, в която е запечатал родственик на ген. Столетов, чиито име носи карловското село Столетово. Снимката е от месец май 2014 г.. Анатолий и Зинаида Столетови са гости на Карлово за Празника на розата. Посетили са Национален парк-музей Шипка. На близкия хълм има вкопана войнишка землянка, в която е бил командният пункт на ген. Столетов. Снимката със заглавие "Войнишка землянка - Анатолий Столетов" е направена там.

Тематичната изложба ще продължи до 2 април.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче