Секции

25 April 2024 10:09

В Карлово стартира националният конкурс „Песенна палитра“за млади певчески таланти

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна българска музика „Песенна палитра 2018“ стартира в читалище „Васил Левски“ в Карлово. Той се провежда за четвърта поредна година и е част от годишния календар на Министерството на културата. Организатори са Община Карлово, НЧ „Васил Левски 1861г.“, СУ “Васил Левски“ и Военен клуб - Карлово. При откриването на конкурса Антон Минев - заместник-кмет на община Карлово, сподели, че: „Именно на 3 март-националният празник на България, решихме да поставим началото на тазгодишното издание на конкурса, защото Карлово е мястото, където са родени много бележити наши възрожденци, хора, които са спомогнали за нашата свобода, и е хубаво децата не само на Карлово, а и на България да попият от този родолюбив дух, който го има тук.“

Участниците в конкурса се представят с по две песни на български език и се оценяват от петчленно професионално жури с председател композитора Хайгашод Агасян и членове Светослав Лобошки, Румяна Иванова, Нора Караиванова и Георги Янков.

Музикалното събитие ще завърши на 4 март /неделя/ от 20:00 ч. с галаконцерт, в който ще вземат участие всички носители на Гран при, индивидуалните изпълнители, както и носителите на първи места при вокалните формации. На концерта ще бъдат връчени награди на отличените таланти.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче