Секции

28 March 2024 15:05

С грандиозен галаконцерт завърши „Песенна палитра“, пожелаха й международно участие

С грандиозен галаконцерт завърши четвъртото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра“- Карлово, 2018.

Победителите в него бяха обявени пред препълнената зала в читалище „Васил Левски – 1861 г.“. Имената на отличените с първа награда и Гран при в отделните възрастови групи са:

I. Първа възрастова група до 8-годишна възраст:

Първа награда:

Белослава Костадинова,

Мартин Сиромахов

II. Втора възрастова група от 9 до 10 години:

Първа награда:

Габриела Грозева,

Далия Пъкова

Гран при:

Мари Ганчева

III. Трета възрастова група от 11 до 12 години:

Първа награда:

Полина Семендяева

Гран при:

Борислава Гайкова

IV. Четвърта възрастова група от 13 до 14 години:

Първа награда:

Патрисия Симеонова

Гран при:

Александрина Механджийска

V. Пета възраства група от 15 до 18 години:

Първа награда:

Доротея Петкова,

Николета Сачкова

Гран при:

Мартина Петрова

При вокалните формации Гран при грабна квартет "Lady`s Stars".

Тазгодишното издание на конкурса се отличава с рекорден брой участници, над 350 от цялата страна. Представянето им бе с по две песни на български език. Благодарности за високо професионалното отношение получи и петчленното жури с председател композитора Хайгашод Агасян и членове Светослав Лобошки, Румяна Иванова, Нора Караиванова и Георги Янков.

Специалната награда на кмета на община Карлово - сребърна значка с образа на Васил Левски, бе връчена на вокалния педагог Милена Пеева от зам.-кмета Антон Минев. С чувство на гордост, той сподели, че конкурсът се е превърнал в своеобразен празник на българската песен, изпята на български език и пожела занапред „Песенна палитра“ да се превърне в музикалното събитие на Карлово.

„Мислете за международно участие, Карлово може да си го позволи.“ – пожела на идеолога на конкурса Анита Илиева на свой ред специалният гост на галаконцерта парламентарният заместник - председател Емил Христов и й връчи плакет на Народното събрание.

Специален гост на конкурса беше Вензи. Той изпълни най-новата си песен “Сега разбираш защо“ и от своя страна пожела на всички участници да реализират мечтите си и един ден и те да подкрепят на сцената други деца.

Организатори на „Песенна палитра“ бяха Община Карлово, НЧ“Васил Левски-1861г.“, СУ“Васил Левски“ и Военен клуб-Карлово. Конкурсът получи подкрепата и на представители на местния бизнес.

Карлово Тв засне галаконцерта. Гледайте го в рубриката ни "Изкуство и традиции".



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче