Секции

19 March 2024 12:44

Роботът Финч в Карлово

През 2018 година Get Online Week, която се провежда от 2010 година в цяла Европа, и в която библиотеките се включват под различни форми, е с ново име – ALL DIGITAL WEEK. През седмицата от 19 до 25 март 2018 г. кампанията ще има за цел да изпрати ясно послание към гражданите на Европа, че те трябва да предприемат активни стъпки, за да разберат и да се възползват от цифровата трансформация, чрез придобиване на нова медийна грамотност, цифрови умения и да развият адаптивното си мислене.

„Цифровата Седмицата“ цели да даде на хората инструменти и подходи за повишаване на техните цифрови умения и ще им помогне да бъдат по-адаптивни по отношение на техните работни умения. Уебсайт на събитието: http://alldigitalweek.eu/

Народна библиотека „Иван Вазов” Пловдив, със съдействието на националния координатор - Фондация „Глобални библиотеки България”, се включва в „Цифровата седмица” с поредица от срещи и демонстрации.

Като част от програмата на "Цифровата седмица", American Space Plovdiv ще проведе серия от семинари с робота "Финч", целящи да запознаят по-малките ученици как да направят своите първи стъпки в програмирането по един забавен, лесен и интуитивен начин.

Роботът Финч е малък робот, създаден с цел да вдъхнови и зарадва учениците изучаващи компютърни науки (а и не само), като им предоставя осезаемо и физическо представяне на компютърния код. Финч поддържа над дузина езици за програмиране, включително такива, подходящи за ученици на едва пет години! Финч е разработен за катализиране на широка гама от преживявания свързани с обучение по компютърни науки от навлизане в основите на компютърното мислене по целия път до написването на изцяло интерактивни програми. Програмирането с помощта на робота Финч развива детското креативно и логично мислене по един любознателен, интересен, интуитивен, забавен и занимателен начин.

Семинарът в Карлово ще се проведе на 22.03.2018г. (четвъртък) от 13:00ч. в "Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“. По време на събитието ще се състои тържествено връчване, на което библиотеката ще получи свой робот "Финч", който ще може да използва за определен период, предоставяйки възможност за по-широко развитие на компютърните и програмни умения на учениците.

/Информация и снимка: Общинска библиотека - Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче