Секции

05 May 2024 09:25

Нидал Алгафари: В книгите си търся правдата така, както аз я усещам (видео)

Нидал Алгафари представи тетралогията си пред карловската публика в Камерна зала на НЧ“Васил Левски-1861“. Поредицата включва романите „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?“, „Любиш ли, ти Бог си!“ и „Орисани да избираме“.

Нидал Алгафари е български режисьор, бивш изпълнителен директор на БНТ и политически PR. Баща му е сириец, а майка му е българка. Завършва НАТФИЗ, специалност „Кинорежисура“. Автор и режисьор на студентското предаване „Ку-Ку“ (включително на предаването за АЕЦ-Козлодуй). Режисьор на игралния филм „Ла донна е мобиле“. Продуцент и режисьор на телевизионните предавания „Наблюдател“ и „Анонси“. Той е режисьор и на документалния филм „Сирия – история и легенди“.

Работил с различни партии и политици, разбира, че идеали в политиката няма, затова неговият стремеж е името му да се свърза предимно с книгите и онова, което е изложил като свои разбирания в тях. Алгафари сподели, че първоначалната идея е била създаването на сценарий за филм. Когато става ясно, че това няма да се случи, по съвет на своята съпруга Мадлен Алгафари, той превръща историята в книга. Постепенно разказът се разгръща и „пораства” дотолкова, че от един том стават цели четири. В тях разказва за любовта, за вярата и религията, за мъдростта и обичаите на предците.

Споделеното от Нидал Алгафари за Карлово Тв вижте във видеото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче