Секции

26 April 2024 13:47

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа

Близо 440 машини почистват пътните настилки по републиканската мрежа в районите със снеговалеж. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия, съобщават от пътната агенция. Най-интензивен е снеговалежът в Западна България. Прогнозата на метеоролозите е за валежи през целия ден.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и предприемат всички необходими действия за осигуряване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия. Поради обилния снеговалеж временно се ограничава движението на камионите над 12 тона по АМ „Тракия“ на територията на Софийска област. На АМ „Хемус“ движението на МПС над 12 тона е ограничено само в посока София, като товарните МПС се спират при Ботевград.

За снегопочистване временно е ограничено преминаването на всички автомобили в посока София по АМ „Люлин“. Шофьорите на леки автомобили се насочват по обходен маршрут по път Владая – София. В посока Перник на АМ „Люлин“ е ограничено движението на товарните автомобили над 12 тона. Тежкотоварните автомобили е необходимо да изчакват на място. Заради силния снеговалеж и за снегопочистване временно е ограничено движението на товарните автомобили над 12 тона през прохода „Предел“, по пътя Велинград – Якоруда, Самоков – Дупница и по пътя Самоков – Ихтиман.

Ограничен е и трафикът на превозните средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по пътя Юндола – Белово. Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“, съветват от пътната агенция.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.