Секции

02 May 2024 07:21

Карловски ученици нарисуваха снежна пролет с робота Финч (видео)

Ученици от 5б клас от СУ“Васил Левски“ нарисуваха снежна пролет с робота Финч в Карловската библиотека. Поводът е своеобразното гостуване на роботчето в Карлово, което ще продължи шест месеца, и е част от тазгодишната ALL DIGITAL WEEK, която се провежда от 2010 година в цяла Европа, и в която библиотеките се включват под различни форми.

През седмицата от 19 до 25 март 2018 г. кампанията има за цел да изпрати ясно послание към гражданите на Европа, че те трябва да предприемат активни стъпки, за да разберат и да се възползват от цифровата трансформация, чрез придобиване на нова медийна грамотност, цифрови умения и да развият адаптивното си мислене.

Народна библиотека „Иван Вазов”-Пловдив, със съдействието на националния координатор - Фондация „Глобални библиотеки България”, се включва в „Цифровата седмица” с поредица от срещи и демонстрации. Като част от програмата на "Цифровата седмица", Михаил Свирачев от Американския център към Пловдивската народна библиотека проведе обучение в Общинска библиотека“Д-р Иван Богоров“ с робота "Финч", целящо да запознае по-малките ученици как да направят своите първи стъпки в програмирането по един забавен, лесен и интуитивен начин.

По време на събитието Карловската библиотека получи свой робот "Финч", който ще може да използва за период от шест месеца, предоставяйки възможност за по-широко развитие на компютърните и програмни умения на децата.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.