Секции

02 May 2024 12:39

Писателят и поет Динко Динков бе гост на къща музей „Иван Вазов“ в Сопот

Писателят и поет Динко Динков, който живее и работи в Бургас, представи своята нова поетична книга „Непоискани дълбини“ в музея на „Иван Вазов“ в Сопот. В срещата участваха членовете на Литературния клуб към музея, които прочетоха свои творби.

Стихосбирката „Непоискани дълбини“ на Динко Динков съдържа 38 стихотворения в три цикъла, събрани в 50 страници, които разказват за морето и връзката му с човека. „Морето е голямата ми любов – в него е вградена душата ми и моето тяло е пропито с море, морето ме обича. То е живо и диша, мени настроенията си, в древните текстове е възприемано повече като плашещо и жестоко. Морето в мен е и надежда, копнежи, носталгия и очакване, вдъхновение... „, споделя авторът в интервю.

Динко Динков е роден през 1977 г. в гр. Стара Загора. Завършва българска филология и журналистика в ПУ “Паисий Хилендарски”. Живее и твори в Бургас. Преподавател е по български език и литература в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов /ПГМКР/ “Св. Никола”, и във вечерната гимназия “Захари Стоянов” в Бургас. Автор е на сборника с разкази “Колобърът”, удостоен е с наградата “Еквалибриум” на издателство “Либра Скорп” за 2008 г. През 2010 г. издава стихосбирката “Морска колония”, през 2014 г. “Гмуркачът”, а през 2015 г. - сборника разкази “Уморен”. Носител е на “Сребърен Ирелевант ‘2014″ със стихотворението “Легенда за остров св. Анастасия” и на Първа награда от Никулденския конкурс за 2014 г. с разказа “Шабловия кой”.

На срещата разговор, посветена на Световния ден на поезията, прозвучаха стихове от „Хубава Яна” в изпълнение на актьора Алекс Анмахян. Интерес предизвикаха и разказите с родолюбива тематика от сборника „Уморен”.

Свои тематични творби с морска поезия прочетоха Гергина Шльомска, Димчо Труфчев, Росица Иванова, Николай Василев, Продан Проданов и други талантливи автори от Сопот.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче